IT-selskap innfrir

TietoEnator innfrir forventningene. Salgsprognosene heves, men marginen blir dårligere enn ventet.

Børs

IT-selskapet TietoEnator melder om et driftsresultat før spesielle poster på 41,7 millioner euro i andre kvartal 2005, mot 37,8 millioner euro i samme periode året før. Ifølge TDN Finans var det ventet et driftsresultat på 40,6 millioner euro.Resultat før skatt endte på 57,7 millioner euro, mot ventet 53,8 millioner euro.Omsetningen steg fra 384 millioner euro i fjor til 429 millioner euro i år. Her lød forhåndstipset på 428 millioner euro.Ifølge Reuters hever TietoEnator salgsutsiktene for 2005. Det ventes en salgsvekst på 13-15 prosent i perioden juli-september, mens det har vært ventet en vekst på 13,2 prosent. Det anslås at driftsmarginen i tredje kvartal blir på syv-ni prosent, mot ventet 9,1 prosent.

Nyheter
Teknologi