Dagens aksjetips

Sjefstrateg mener toppen snart er nådd i riggsektoren. Oljeaksjer derimot.

Børs

ABN Amro tror fremdeles på oljeaksjer, men styrer unna oljeservice, skriver Finansavisen. Ifølge sjefstrateg Rolf Elgeti er toppen i riggsektoren snart er nådd. ABN Amro tror fremdeles på oljeaksjer, men styrer unna oljeservice, skriver Finansavisen. Ifølge sjefstrateg Rolf Elgeti er toppen i riggsektoren snart er nådd. - Vi forventer ytterligere oppgradering av oljeselskapenes inntjeningsestimater ettersom mye ikke er priset inn. Det gjør at oljeselskapene med dagens estimater er billigere enn resten av det europeiske aksjemarkedet. Derfor har vi fremdeles overvekt i oljeaksjer, sier sjefstrategen til avisen.Investeringsbanken mener det er mer å gå på blant aksjer som BP, Shell, Statoil og Hydro.- I oljeservice er alle "bullish", og det mener vi er et problem. Oljeselskapene vil etter hvert kutte i letebudsjettene, slik at spørsmålet er når oljeserviceselskapene vil nå toppen. Vi mener oljeservice er et mer spekulativt "bet". Sektoren er svært syklisk, mens oljeselskapene vil holde seg oppe lenger på lang sikt, forklarer ABN Amro-strategen.

Nyheter
Næringsliv