Børsmelding førte til kjempehopp

Børsmeldinger kan føre til store kursutslag på Oslo Børs. Det skjedde også i dag.

Hovedindeksen på Oslo Børs gikk i dag opp 1,43 prosent før den sluttet på 313,70 poeng. Statoil dro lasset og kunne vise til en kursoppgang på sterke 3,36 prosent, noe som også skjedde på en høy omsetning. Hovedindeksen på Oslo Børs gikk i dag opp 1,43 prosent før den sluttet på 313,70 poeng. Statoil dro lasset og kunne vise til en kursoppgang på sterke 3,36 prosent, noe som også skjedde på en høy omsetning. På toppen av vinnerlisten finner vi Strømme som klatret 42,02 prosent. Styrene i Strømme ASA og Camillo Eitzen & Co ASA har i dag inngått en intensjonsavtale om å fusjonere Strømme og CECO`s datterselskap TESMA Holding AS med Strømme som overtagende selskap og TESMA som det overdragende selskap. Bytteforholdet i fusjonen er fastsatt til 55 prosent til CECO og 45 prosent til de eksisterende aksjonærer i Strømme. Det fusjonerte selskapet blir et globalt maritimt servicekonsern med satsning innen ship management, bemanning og agenturvirksomhet, samt skipsutstyr, skipshandel og service.Som meldt i børsmelding 3. oktober 2005 har Ementor ASA nå overdratt sin outsourcingsvirksomhet i Norge og Sverige til to nyopprettede selskaper. 100 prosent av aksjene i disse selskapene ble etter avtale overført til ErgoGroup AS den 21. november 2005. Den samlede verdien av transaksjonen vil bli bestemt i forbindelse med avleggelsen av årsoppgjøret 2005. Verdien av deloppgjøret vil bli avklart primo desember 2005 og forventes fortsatt å være 90-110 millioner kroner. Ementor-aksjonærene kunne i dag glede seg over en kursoppgang på 6,54 prosent.Fast Search & Transfer har i dag gjennomført en rettet emisjon på 25,21 millioner aksjer til en kurs på 24,20 kroner stykket. Det norske teknologiselskapet har dermed hentet inn 589 millioner kroner i frisk kapital. - Vi har identifisert forskjellige oppkjøpskandidater, fra små til medium selskaper, som kan bedre vår virksomhet og ta oss inn i nye komplementære områder, sier Robert Keith til TDN Finans. Da tirsdagens handel var over hadde verdien på Fast Search & Transfer falt 3,54 prosentI Europa er det blandede signaler. I UK peker pilen opp, mens det er rødt på børsene i Tyskland og Frankrike.Mer om dagen på Oslo Børs her: Nøkkeltallene fra dagens handel og børsmeldingene .Alle dagens Børs- og finansnyheter på HegnarOnline.Alle dagens aksjetips finner du her.De siste dagenes tekniske analyser.Slik går det i New York i dag: Her finner du vinnerne /taperne på NYSE.Vinnerne /taperne på Nasdaq.De ulike indeksene .Nøkkeltall fra handelen.Her kan du se hvordan det går med de norske aksjene og noen utvalgte amerikanske aksjer.