Hagas investeringstips

Rådgiver Svein Haga om hvilke børser du bør satse på neste år. Pluss én viktig ting til.

Rådgiver Svein Haga tror ifølge Finansavisen utenlandske aksjemarkeder vil gjøre det litt bedre enn Oslo Børs neste år. Samtidig råder han investorer til å gå inn i land der valutaen går rett vei. Rådgiver Svein Haga tror ifølge Finansavisen utenlandske aksjemarkeder vil gjøre det litt bedre enn Oslo Børs neste år. Samtidig råder han investorer til å gå inn i land der valutaen går rett vei. - Asia, og spesielt Japan ser bra ut. Euroland ser brukbart ut, mens jeg tror USA kan overraske på den positive siden, sier Haga.Når det gjelder USA tror Haga ifølge avisen vi er nær toppen når det gjelder rentehevinger. Han ser også for seg en svakere dollar. På innvendingen om at en svak dollar vil kutte avkastningen for norske investorer, svarer rådgiveren slik:- Det er riktig, men jeg tror likevel avkastningen vil være bedre enn det Oslo Børs vil gi. I Japan kan du få motsatt bilde, lavere nominell avkastning, men en styrket yen sikrer deg god total avkastning.