IT-rally i New York

Endelig noe å glede seg over for amerikanske investorer. IT-aksjene viste vei, anført av Google.

Etter mange skuffelser var det endelig noe å glede seg over for amerikanske investorer torsdag. Sterk industriproduksjon og lavere oljepriser satte fart på markedet.Google ledet et rally for internettselskaper, drevet av optimisme om at annonseinntektene er i ferd med å ta seg opp. Aksjen passerte 400 dollar. General Motors korrigerte opp fra sitt laveste på 14 år etter at toppsjef Rick Wagoner ifølge Bloomberg sa det ikke trengs å søke om konkursbeskyttelse.Nasdaq steg 1,5 prosent til 2.220,46, det høyeste siden juni 2001. S&P 500 la på seg 0,9 prosent til 1.242,80, det høyeste siden august. Dow Jones avanserte 0,4 prosent til 10.720,22, noe som er denne indeksens høyeste på åtte måneder.Mer enn fem aksjer steg for hver som falt på NYSE. Rundt 1,7 milliarder aksjer skiftet eiere på Big Board, 4,7 prosent over snittet siste tre måneder.Her finner du vinnerne /taperne på NYSE.Vinnerne /taperne på Nasdaq.De ulike indeksene .Nøkkeltall fra handelen.Her kan du se hvordan det gikk med de norske aksjene og noen utvalgte amerikanske aksjer.Slik går det i Asia fredag. Slik gikk det på Oslo Børs i går.