Knallåpning på Oslo Børs

Olje- og offshore-aksjer som Statoil, Subsea 7 og Stolt Offshore sender Oslo Børs markert opp. IBAS er aller best etter å ha fått en storbank på kroken.

Investorene på Oslo Børs kan glede seg over en sterk start på dagen. Etter 12 minutters handel er hovedindeksen opp 1,4 prosent til 305,70 poeng. Investorene på Oslo Børs kan glede seg over en sterk start på dagen. Etter 12 minutters handel er hovedindeksen opp 1,4 prosent til 305,70 poeng. Oljeaksjene stiger etter prisoppgang i kjølvannet av overraskende lagertall fra USA. Statoil er opp 2,8 prosent til 146,50 kroner, mens Hydro klatrer 1,9 prosent til 656,50 kroner. DNO står i pluss 3,8 prosent til 30,10 kroner.Flere offshore-aksjer utmerker seg positivt. APL, Subsea 7 og Stolt Offshore er opp 5,2-8,2 prosent.Orkla stiger 0,6 prosent til 246,50 kroner etter at det ble kjent at Stein Erik Hagen kjøper aksjer i selskapet for over 900 millioner kroner.IBAS topper vinnerlisten med en oppgang på 11,1 prosent til 20 kroner etter å ha meldt om en avtale med en investeringsbank.Opticom meldte rett før børsåpning at selskapet har gjennomført den omstridte plasseringen av 1.327.985 nye aksjer til 68 kroner. Samtidig krever "opprørerne" i selskapet granskning av Opticom. Aksjen er opp 2,1 prosent til 95,50 kroner.Green Reefers faller 6,3 prosent til 5,20 kroner etter å ha lagt frem tall for tredje kvartal. Bare to av de 25 mest omsatte aksjene faller i verdi. Stolt-Nielsen og Storebrand er ned 0,8-0,9 prosent.Mer om det som skjer på Oslo Børs her: Nøkkeltallene og børsmeldingene her .Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnlineHer finner du alle delindeksene på Oslo Børs .Alle aksjetipsene finner du her.De siste dagenes tekniske analyser.