Meget spennende børsdag

Nyheter skaper vinnere og tapere på Oslo Børs. Dagens kommentar får du her.

Hovedindeksen på Oslo Børs gikk i dag ned 0,27 prosent før den sluttet på 312,84 poeng. Store selskaper som Statoil og Norsk Hydro bidro med kursnedganger på henholdsvis 1,62 prosent og 1,24 prosent. Hovedindeksen på Oslo Børs gikk i dag ned 0,27 prosent før den sluttet på 312,84 poeng. Store selskaper som Statoil og Norsk Hydro bidro med kursnedganger på henholdsvis 1,62 prosent og 1,24 prosent. På toppen av vinnerlisten finner vi Diagenic som klatret 29,87 prosent. Bioteknologiselskapet offentliggjorde i dag at navnet på samarbeidspartneren som selskapet anonymiserte i en melding i september i år er BioMérieux. - Dette er et viktig steg, og for meg er dette en svært viktig dag. Det viser at vi får bekreftelse av de som egentlig skal godkjenne oss, IVD-partnerne, sier styreleder Håkon Sæterøy i DiaGenic til Reuters.Da onsdagens handel var over hadde Opticom-aksjen gått opp 14,90 prosent og sluttet dermed på 119,50 kroner. Litt etter klokken 12 i dag ble det krysset en post på 500.000 aksjer i Opticom. Det skjedde til en kurs på 110 kroner aksjen. Sjefstrateg Peter Hermanrud i First Securities går nok en gang ut med en salgsanbefaling på Opticom. Ifølge iMarkedet understreker han at risikoen i aksjen nå er meget høy.Verst gikk det med Canargo som opplyser at den første letebrønnen Akkulka i Kasakstan er fullført med gassfunn. Tester pågår fremdeles. På Manavi-feltet (M11Z) i Georgia vil det ta ytterligere et par måneder før nytt utstyr kan være på plass. - Avhengig av tilgjengeligheten på utstyr, håpes det at testing på brønnen kan komme i gang igjen tidlig i 2006, skriver Canargo ifølge Reuters. Canargo-aksjen gikk i dag ned 10,90 prosent.Det har også vært en dårlig dag for Revus som opplevde et kursfall på 9,57 prosent. Revus-ledelsen skrøt tidligere av 65 millioner fat i sannsynlige oljereserver på Aimee, der selskapet eier 20 prosent. Potensialet var sagt å være på 300 millioner fat. Finansavisen kan i dag fortelle at borebrønnen er knusktørr og resultatet er null.I Europa peker pilen i riktig retning. Børsene i Tyskland, UK og Frankrike kan alle vise til oppganger.Mer om dagen på Oslo Børs her: Nøkkeltallene fra dagens handel og børsmeldingene .Alle dagens Børs- og finansnyheter på HegnarOnline.Alle dagens aksjetips finner du her.De siste dagenes tekniske analyser.Slik går det i New York i dag: Her finner du vinnerne /taperne på NYSE.Vinnerne /taperne på Nasdaq.De ulike indeksene .Nøkkeltall fra handelen.Her kan du se hvordan det går med de norske aksjene og noen utvalgte amerikanske aksjer.