Rally på Oslo Børs

Olje- og offshore-aksjene sendte børsen opp i dag. Statoil steg over fire prosent. Opticom var nok en gang i fokus.

Oslo Børs har lagt bak seg en meget sterk dag. Hovedindeksen endte opp 1,9 prosent til 307,46 poeng.Det var først og fremst olje- og offshore-aksjene som stjal showet. Sektoren opplevde en rekyl opp etter at overraskende amerikanske lagertall sluppet i går ettermiddag sendte oljeprisen oppover .Statoil steg så mye som fire prosent til 148,25 kroner, mens Hydro ble klatret 2,3 prosent til 658,50 kroner. DNO endte opp 3,8 prosent til 30,10 kroner.En analytiker viser til sterke Technip-tall, samt stigende oljepriser, når han begrunner dagens kraftige opptur i oljeservice-sektoren. Stolt Offshore steg 8,8 prosent til 68 kroner, mens Subsea 7 kunne vise til en oppgang på 6,4 prosent til 66,50 kroner.IT-selskapet IBAS havnet høyt på vinnerlisten med en oppgang på 10 prosent til 19,80 kroner etter å ha meldt om en avtale med en investeringsbank. Bare Medi-Cult, som steg 11,9 prosent til 12,20 kroner, var bedre.Nok en gang skjedde det mye i Opticom. DN skriver i dag at opprørernes krav om gransking av Robert Keiths og Thomas Fussells disposisjoner i Opticom trolig havner i tingretten. Senere på dagen ble det meldt at den omstridte emisjonen i selskapet er fullført. Ved lunsjtider ble det kjent at Opticom ber børsen undersøke om det har skjedd lovbrudd i form av lekkasjer av fortrolig innsideinformasjon. Aksjen steg 4,6 prosent til 97,75 kroner.I dag ble det kjent at Stein Erik Hagen kjøper aksjer i Orkla for over 900 millioner kroner. Han eier dermed Orkla-aksje for nærmere ni milliarder kroner. Markedet brydde seg lite om meldingen, og sendte akjsne opp beskjedne 1,2 prosent til 248 kroner.Green Reefers raste ni prosent til 5,05 kroner etter å ha lagt frem tall for tredje kvartal. To av de 20 mest omsatte aksjene falt i verdi. DnB Nor var ned 0,7 prosent til 68,25 kroner, mens Stolt-Nielsen falt 0,7 prosent til 217 kroner.Det ble omsatt verdipapirer for rundt syv milliarder kroner. Statoil, Hydro og Orkla var mest i vinden.Mer om dagen på Oslo Børs her: Nøkkeltallene fra dagens handel og børsmeldingene .Alle dagens Børs- og finansnyheter på HegnarOnline.Alle dagens aksjetips finner du her.De siste dagenes tekniske analyser.Slik går det i New York i dag: Her finner du vinnerne /taperne på NYSE.Vinnerne /taperne på Nasdaq.De ulike indeksene .Nøkkeltall fra handelen.Her kan du se hvordan det går med de norske aksjene og noen utvalgte amerikanske aksjer.