Seven tapte 7,6 mill. i 3. kvartal

Seven tapte litt over 25 øre pr. omsatt krone, på en omsetning som falt 44 prosent. Aksjekursen er ned 96 prosent.

Det var ikke så moro i Seven i 3. kvartal heller. Omsetningen falt med 44 prosent, til 29,7 millioner svenske kroner. I samme periode i fjor var omsetningen på 53 millioner svenske kroner.Selskapet taper riktignok mindre penger enn tidligere, men fremdeles taper Seven drøyt 25 øre for hver krone omsatt. Underskuddet i 3. kvartal var på 7,6 millioner svenske kroner, mot 12,4 millioner svenske kroner i samme periode i fjor. Så langt i år er det akkumulerte underskuddet dermed på 16 millioner kroner.For å bedre likviditeten i selskapet har Seven solgt sine 49 prosent i PGOne Norge AS for 17 millioner svenske kroner. Fra før er de ikke-norske telekominteressene solgt for 20 millioner svenske kroner . Det skjedd i årets 1. kvartal.Seven har da, etter alt og dømme, kvittet seg med hele sitt eierskap i PGOne for 37 millioner svenske kroner, et eierskap som selskapets tidligere VD, Ola Bartholdson, for to år siden priset til godt over 100 millioner svenske kroner.Aksjekursen ned 96 prosent Basert på siste omsetningen i aksjen, på 0,01 euro, er Seven Nox nå priset til 12 millioner norske kroner. I forbindelse med emisjonen på 50 millioner svenske kroner i november/desember 2003 ble selskapet priset til 281 millioner kroner.Det gir et kursfall på 95,7 prosent. Det står i sterk kontrast til det Seven-agenten Rune Bjørnestad messet om for to år siden. Han fablet om at selskapet var verdt 20 - 30 milliarder kroner og at det var vannvittig mye større en Microsoft.- Aksjene vil eksplodere i dette selskapet. Sjansen for at aksjen går ned er like stor som sjansen for at det bryter ut annen verdenskrig i morgen, uttalte Bjørnestad til Finansavisen den gangen.Som en kuriositet kan det også nevnes at på kurs 0,01 euro må man selge 200 aksjer bare for å dekke meglerprovisjonen på 2 euro!Hele 3. kvartalsrapporten her.