Tandberg-stup preger børsåpningen

Tandberg raser etter resultatvarsel, mens resten av IT-sektoren er sterk. Bestemann stiger 18 prosent på bud.

Mens de fleste større Mens de fleste større Europa-børsene har startet dagen med å stige rundt én prosent, nøyer hovedindeksen i Oslo seg med en oppgang på 0,5 prosent til 308,83 poeng. har startet dagen med å stige rundt én prosent, nøyer hovedindeksen i Oslo seg med en oppgang på 0,5 prosent til 308,83 poeng. Gårsdagens kvartalsoppdatering fra Tandberg, som blir oppfattet som et resultatvarsel, sender aksjen ned 7,2 prosent til 55 kroner i tung handel; 180 millioner kroner.Oljeprisen faller, men Hydro og Statoil holder seg på omtrent samme nivå som i går. CanArgo og PA Resources er imidlertid ned rundt to prosent. Vi merker oss at Veidekke faller 14 kroner (7,5 prosent) til 172 kroner, men 12 kroner skyldes dagens utbytte.Finansavisen skriver i dag at fiasko-emisjonen i IBAS ble en gullgruve. Nå har investeringen blitt enda bedre. I morges kom det et bud på 23,50 kroner. Aksjen stiger derfor 17,7 prosent til 23,30 kroner.IT-aksjer som Q-Free, Birdstep, Optiocm og Fast stiger to-tre prosent.Mer om det som skjer på Oslo Børs her: Nøkkeltallene og børsmeldingene her .Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnlineHer finner du alle delindeksene på Oslo Børs .Alle aksjetipsene finner du her.De siste dagenes tekniske analyser.