Tomra-sjef ser flere ordre

Aldi Nord glapp for Tomra, men toppsjef Amund Skarholt tror på flere tyske ordre før nyttår.

Tidligere i dag ble det kjent at Wincor Nixdorf har Tidligere i dag ble det kjent at Wincor Nixdorf har sikret seg en ordre på 2.500 panteautomater fra Aldi Nord. på 2.500 panteautomater fra Aldi Nord. - Aldi Nord er i struktur en større bedrift enn Aldi Süd, slik at når de to kjedene velger en eneleverandør for hele volumet sitt, vil automatisk Aldi Nord bli større, sier Tomra-sjef Amund Skarholt til Reuters.Skarholt gratulerer konkurrenten med ordren, og sier han og selskapet vil prøve å lære av hva de evt. burde ha gjort annerledes. Han vil ikke kommentere om Tomra ble slått på pris.- Det å tro at vi vil få 100 prosent markedsandel i Tyskland, er utopi, legger han til.Tomra-sjefen er ifølge nyhetsbyrået fornøyd med at tempoet i beslutningsprosessen har begynt å komme i gang, og tror flere tyske kjeder legger inn slike ordre i år.Tomra-aksjen faller 4,1 prosent til 47,10 kroner på Oslo Børs.