Tomra-smell på Oslo Børs

Nyheter fra Tyskland ga i dag Tomra-aksjonærene en kalddusj. Dagens børskommentar får du her.

Hovedindeksen på Oslo Børs gikk i dag ned 0,56 prosent før den sluttet på 311,08 poeng. I Europa peker ogsåÅ¡pilen i feil retning. Børsene i Tyskland, UK og Frankrike har alle røde fortegn. Hovedindeksen på Oslo Børs gikk i dag ned 0,56 prosent før den sluttet på 311,08 poeng. I Europa peker ogsåÅ¡pilen i feil retning. Børsene i Tyskland, UK og Frankrike har alle røde fortegn. På toppen av vinnerlisten finner vi Powel som klatret 10,49 prosent etter å ha lagt frem tall for tredje kvartal. Selskapets driftsinntekter endte på 45 millioner kroner, mot 29 millioner kroner på samme tid i fjor. Resultat før skatt ble på minus 1,2 millioner kroner, mot fjorårets negative resultat på 4,2 millioner kroner. Corey R. Maple, adm. direktør i Powel-MiniMax, et datterselskap av Powel, kjøpte i dag 15.000 aksjer i Powel til snittkurs 17,65 kroner per aksje. Ny beholdning er 1.183.574 aksjer.Tomra-konkurrenten Wincor Nixdorf har landet en ordre på totalt 2.500 automater for pant av engangsflasker fra Aldi Nord. Det ble ikke tatt godt imot i Norge. - Det å tro at vi vil få 100 prosent markedsandel i Tyskland, er utopi, sier Tomra-sjef Amund Skarholt til Reuters. Da torsdagens handel var over hadde verdien på Tomra falt 4,28 prosent.Handelsbanken Capital Markets gjenopptok i dag analysedekning av Fast Search & Transfer med en reduseranbefaling. Ifølge Reuters opererer analytikerne med en "fair value" på 20 kroner på Fast-aksjen. Verdien på Fast-aksjen falt i dag 2,85 prosent til 23,90 kroner.Fjord Seafood ASA solgte etter børs i går 9.938.200 aksjer i Cermaq ASA til en kurs på 48 kroner pr. aksje. Salget innbrakte dermed 477 millioner kroner. Fjord Seafood eier etter dette ingen aksjer i Cermaq.Mer om dagen på Oslo Børs her: Nøkkeltallene fra dagens handel og børsmeldingene .Alle dagens Børs- og finansnyheter på HegnarOnline.Alle dagens aksjetips finner du her.De siste dagenes tekniske analyser.Slik går det i New York i dag: Her finner du vinnerne /taperne på NYSE.Vinnerne /taperne på Nasdaq.De ulike indeksene .Nøkkeltall fra handelen.Her kan du se hvordan det går med de norske aksjene og noen utvalgte amerikanske aksjer.