Blåmandag på Oslo Børs

Tunge tungvektere senket hovedindeksen med over én prosent mandag. Både vinner- og taperlisten toppes av IT-profiler.

Børs

Hovedindeksen på Oslo Børs innledet den siste uken før jul med å falle 1,17 prosent til 320,05 poeng. Svake oljeaksjer i USA fredag bidro til å senke oljetungvekterne Statoil og Norsk Hydro hhv. 1,63 og 1,94 prosent. DNO falt 3,25 prosent.Oljeprisen er på opptur igjen mandag ettermiddag. Brent-olje for levering i februar er opp 0,4 prosent til 57,36 dollar fatet.Foruten oljeaksjene var det mye rødt blant de tyngste. Frontline og Telenor bidro med minus 2,3 og 2,6 prosent. Yara, Prosafe, Tomra og Fast falt 1,2-1,8 prosent. John Fredriksens SeaDrill trakk ned 3,7 prosent.En annen riggaksje, Petrolia Drilling, ble en av dagens vinnere etter å ha meldt om en intensjonsavtale i milliardklassen for Valentin Shashin. Aksjen steg 7,84 prosent til 2,75 kroner, og omsetningen var på 144 millioner. Bare Nemi og Inmeta steg mer enn Petrolia i dag - hhv. 8,33 og 9,5 prosent.Flere IT-aksjer bidro positivt, i tillegg til Inmeta. Først og fremst Tandberg, som korrigerte opp 4,66 prosent etter kollapsen i kjølvannet av fredagens resultatvarsel . PSI Group løftet seg 4,7 prosent etter avtale .Taperlisten toppes imidlertid av Opticom, som falt 15 prosent til 142,75 kroner etter nyheten om at Øystein Stray Spetalen har solgt, det meste til Fussell/Keith-venn Eric K. Simpson.Det ble omsatt verdipapirer for 6,6 milliarder kroner på Oslo Børs i dag. Statoil ble mest omsatt - 1,3 milliarder kroner.Mer om dagen på Oslo Børs her: Nøkkeltallene fra dagens handel og børsmeldingene .Alle dagens Børs- og finansnyheter på HegnarOnline.Alle dagens aksjetips finner du her.De siste dagenes tekniske analyser.Slik går det i New York i dag: Her finner du vinnerne /taperne på NYSE.Vinnerne /taperne på Nasdaq.De ulike indeksene .Nøkkeltall fra handelen.Her kan du se hvordan det går med de norske aksjene og noen utvalgte amerikanske aksjer.

Nyheter
Børs