av Finansavisen sa aksjestrateg Peter Hermanrud i First Securities at han tror hovedindeksen kan stå i 400 poeng i februar. På litt lengre sikt er han derimot mer pessimistisk. av Finansavisen sa aksjestrateg Peter Hermanrud i First Securities at han tror hovedindeksen kan stå i 400 poeng i februar. På litt lengre sikt er han derimot mer pessimistisk. - 12 måneder frem i tid har man en avkastning på fem-ti prosent. Markedet er for dyrt og for sent i syklusen til til at man kan vente en superavkastning. De neste månedene kan det imidlertid blir helt vilt, for så å bli temmelig surt etterpå, sier Hermanrud til dn.no.Han har tro på aggressive aksjer på kort sikt. Det kan dreie seg om små oljeselskaper og selskaper innen IT, fisk og offshore.- DNO blir vår tids Opticom, sier han. (: Med det mener han ifølge dn.no at reservepotensialet er enormt og at folk kan komme til å undervurdere alle vanskelighetene som kan oppstå underveis.)På 12 måneders sikt anbefaler strategen trygge og defensive aksjer som ikke er avhengige av oljeprisen. Her blir DnB Nor, Orkla og Telenor trukket frem.