Nyheter løfter aksje på Oslo Børs

Flere av børslokomotivene bidrar i dag til oppgang på Oslo Børs.

Børs

I dag peker pilen opp på Oslo Børs. Ved lunsjtider har hovedindeksen lagt på seg 0,42 prosent og står dermed i 321,41 poeng. Store aktører som Telenor, Statoil og Norsk Hydro bidrar med kursoppganger på henholdsvis 1,17 prosent, 0,66 prosent og 0,59 prosent. Det er også en god dag for de nervøse aksjonærene i Tandberg. I dag stiger verdien på selskapet med 1,67 prosent. I dag peker pilen opp på Oslo Børs. Ved lunsjtider har hovedindeksen lagt på seg 0,42 prosent og står dermed i 321,41 poeng. Store aktører som Telenor, Statoil og Norsk Hydro bidrar med kursoppganger på henholdsvis 1,17 prosent, 0,66 prosent og 0,59 prosent. Det er også en god dag for de nervøse aksjonærene i Tandberg. I dag stiger verdien på selskapet med 1,67 prosent. Vinneren av enkeltaksjene er NorDiag som har gått opp 5,62 prosent. Selskapet har lansert sin DNA-baserte test GenefecTM for diagnostisering av tykktarmskreft i Sverige. Produktet ble lansert ved utsendelse av informasjon om GenefecTM fra Capio Sankt Görans Sjukhus AB, som er et datterselskap av NorDiags samarbeidspartner Capio Diagnostik AB, til deres om lag 1.000 kliniske brukere i Stockholmsregionen. Ifølge selskapet vil samarbeidet med Capio Diagnostik gi NorDiag muligheten til å utvikle en ledende posisjon i Norden, innen DNA-basert diagnostisering av tykktarmskreft13. desember ble den økonomiske biten i budet fra Fast Search & Transfer på Opticom kjent. I dag har det blitt kjent at aksjonærer som representerer en eierandel på 73 prosent stiller seg positive til budet. Robert Keith, Thomas Fussell, Simpson Financial Limited, Charles Street International Ltd, Hans Gude Gudesen, Orkla ASA, Petter A. Stordalen, Vital Forsikring ASA og Fast Search & Transfer ASA sier ja til oppkjøpsplanene. Opticom-aksjen faller i dag 2,10 prosent til 139,75 kroner.Det er marginale nedganger på børsene i Tyskland, UK og Frankrike.

Nyheter
Børs