Stordalen og Spetalen tjente fett på Opticom-strid

«Piratene» Petter Stordalen og Øystein Stray Spetalen tjente godt over 220 millioner kroner på råkjøret mot Opticom.

Børs

Fredag ble striden løst. Løsningen på den bitre maktkampen i Opticom ble at selskapet i praksis legges ned. Opticoms aksjonærer får byttet sine aksjer inn i Fast-aksjer og aksjer i Opticom-selskapet Thin Film Electronics. Fredag ble striden løst. Løsningen på den bitre maktkampen i Opticom ble at selskapet i praksis legges ned. Opticoms aksjonærer får byttet sine aksjer inn i Fast-aksjer og aksjer i Opticom-selskapet Thin Film Electronics. - Nå gjenstår det bare en diskusjon om pris, men den vil ikke ødelegge for denne løsningen, sier Petter Stordalen til VG.Spetalen og Stordalen kastet seg inn i kampen sammen med Orkla ved å kjøpe aksjer på tvangssalg til 68 kroner stykket. I tillegg har begge investorene kjøpt aksjer underveis, mens prisene steg til det tredobbelte. Nå skal aksjene byttes til Fast-aksjer.Stordalen har rundt en million Opticom-aksjer og vil få en gevinst på rundt 100 millioner kroner. Øystein Stray Spetalen vil tjene enda litt mer, fordi han har kjøpt flere aksjer til litt lavere pris enn Stordalen. (©NTB)

Nyheter
Teknologi