Opticom-duoen Thomas Fussell og Robert Keith har lenge blitt kritisert for de store summene de har mottatt gjennom sitt engasjement i Opticom. I 2004 fikk eksempelvis styreformann Thomas Fussell utbetalt 8,95 millioner kroner, mens Robert Keith innkasserte 8,45 millioner.Thomas Fussell sier til HegnarOnline at han og Keith nå kommer til å få en lønn på under én million kroner.- Jeg ønsker ikke å snakke for mye om detaljer, men jeg kan bekrefte at jeg nå får en lønn som ligger under én million kroner. Det gjelder også Robert Keith. Husk at Gudesen har fått betalt det samme som oss siden oppstarten av selskapet. Folk liker bedre å rakke ned på engelskmennene, sier Fussell til HegnarOnline.- Hva synes du om din nye lønn i Opticom?- Hvis jeg har nok penger å leve for er jeg fornøyd, sier Fussell.- Mange vil si at dere har hentet enorme summer ut av Opticom.- Historien om at vi har melket Opticom er ikke korrekt, men vi har fått godt betalt. Husk også at vi har investert mye penger i selskapet, og at vi har vært aksjonærer i 10 år. Videre holder vi til i UK, og har hatt dyrt kontor og høye sekretærutgifter. Pengene vi har fått dekker alle frynsegoder, som eksempelvis pensjon. Its no funny business in Opticom, avslutter Fussell.