All time high på børsen

Hovedindeksen på Oslo Børs knuser tidligere toppnoteringer.

Børs

Et kraftig prishopp på olje har satt fart på Oslo Børs. Hovedindeksen stiger 1,6 prosent til 364,22 poeng. Dagens høyeste notering er imidlertid 364,73 poeng, som er soleklar all time high. Den forrige rekorden var på 361,80 poeng, satt intradag 31. januar. Et kraftig prishopp på olje har satt fart på Oslo Børs. Hovedindeksen stiger 1,6 prosent til 364,22 poeng. Dagens høyeste notering er imidlertid 364,73 poeng, som er soleklar all time high. Den forrige rekorden var på 361,80 poeng, satt intradag 31. januar. Hittil i år har hovedindeksen steget 9,5 prosent. Går man ett år tilbake, har børsen hatt en avkastning på 44 prosent.Statoil er blant dagens friskeste aksjer med en oppgang på 2,6 prosent. DNO hopper 4,3 prosent, mens Hydro står i pluss 1,8 prosent.En mulig løsning på laksekonflikten med Russland sender Fjord SEafood og Pan Fish opp 3,2 og 5,2 prosent.Opera Software stiger 9,3 prosent etter å ha lagt frem kvartalstall. PhotoCures tegningsretter topper vinnerlisten på sin siste dag på børsen. Oppturen er på 21,2 prosent til 1,60 kroner.Det er omsatt verdipapirer for 4,1 milliarder kroner, noe som ikke er altfor imponerende. Det lave volumet henger nok sammen med vinterferie på Østlandet, samt et stengt USA-marked.

Nyheter
Børs