Børsrekordene i kø i Oslo

Hovedindeksen på Oslo Børs når stadig nye høyder. Laks og Kjell Inge Røkke i overskriftene igjen.

Børs

Oslo Børs holder rekordformen. Hovedindeksen sluttet opp 0,42 prosent på 365,67 poeng, den høyeste sluttnoteringen noensinne. På det høyeste var indeksen oppe i 367,92 poeng, som dermed er ny all-time-high.Hydro og Statoil trosset fallende oljepriser, og steg 0,5-0,84 prosent. DNO falt 2,24 prosent.Laksen hopper Det ble en ny sterk dag for lakseaksjene. DnB Nor-analytiker Klaus Hatlebrekke peker overfor TDN Finans blant annet på spredningen av fugleviruset . Pan Fish og Fjord Seafood steg 3,4 og 7,2 prosent til hhv. 3,01 og 6,50 kroner. Cermaq og Lerøy Seafood løftet seg hhv. 3,3 og 4,3 prosent. Riggaksjene var også i siget. SeaDrill gikk opp 0,7 prosent etter kontrakt, mens Fred. Olsen Energy, Sinvest og Ocean Rig la på seg 1,4-2,1 prosent.Kjell Inge Røkkes selskaper fortsetter himmelferden. Aker, Aker Kværner og Aker Yards steg alle til nye rekorder. De tre sluttet i dag på 260, 525 og 403 kroner, opp hhv. 2,4, 2,94 og 3,33 prosent. På de høyeste var aksjene oppe i hhv. 262,50, 527,50 og 408 kroner, som er all-time-highs for alle.Ellers blant tungvekterne markerte særlig PGS seg positivt, og la på seg 3,1 prosent til 251 kroner etter sine kvartalstall og melding om joint venture med Teekay.DnB Nor og Storebrand løftet seg 1,9 og 2,35 prosent til hhv. 81 og 76,25 kroner.RCCL og Telenor falt Negative tungvektere var RCCL, som falt 1,45 prosent etter at Credit Suisse First Boston nedgraderte RCCL og Carnival fra "outperform" til "neutral". Samme bank har ifølge TDN Finans også karakterisert europeisk telekom som lite attraktivt. Det var med på å sende Telenorned 1,75 prosent til 70 kroner.IT-sektoren var negativ, blant annet falt Tandberg og Tandberg Television hhv. 0,9 og 1,4 prosent. Relativ vinner ble FunCom, som steg hele 26,2 prosent. Fara steg ti prosent til 2,56 kroner. Oppgangen kom etter at analytikerne ABI Research ser en mulig tredobling for aksjen .IGE fulgte nærmest, opp 8,3 prosent etter melding om gruvedriften i Stekenjokk.Dagens taper ble MediCult, som falt 9,35 prosent til 12,60 kroner på tall. Nærmest fulgte Nordiag, Jinhui og Biotec Pharmacon, som falt 7,3-7,7 prosent. Rocksource falt 5,3 prosent på meldingen om at selskapet trekker seg ut av Ghana.Det ble omsatt verdipapirer på Oslo Børs for drøyt ni milliarder kroner.Ute i Europa Slik går det på de europeiske børsene.Mer om dagen på Oslo Børs her: Nøkkeltallene fra dagens handel og børsmeldingene .Alle indeksene her .Alle dagens Børs- og finansnyheter på HegnarOnline.Alle dagens aksjetips finner du her.De siste dagenes tekniske analyser.Slik går det i New York i dag: Her finner du vinnerne /taperne på NYSE.Vinnerne /taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene .Nøkkeltall fra handelen.Her kan du se hvordan det går med de norske aksjene og noen utvalgte amerikanske aksjer.Asia Slik gikk det på børsene i Asia i dag.

Nyheter
Børs