Bred børsoppgang i Oslo

Kraftig stigende oljepriser kjører hovedindeksen mandag. Bare én av de 30 mest omsatte aksjene faller.

Børs

Oslo Børs opplever en positiv start på uken. Hovedindeksen er i øyeblikket opp 1,7 prosent til 364,40 poeng.Stigende oljepriser etter uro i Nigeria setter tonen. Brent-olje for lvering i april står i 61,27 dollar etter en oppgang på 2,3 prosent. Oljeselskapene Statoil, Hydro og DNO legger på seg hhv. 2,9, 2,2 og 5,1 prosent til hhv. 177, 803 og 49,30 kroner.Riggaksjene er i farta, og for eksempel SeaDrill er opp 3,3 prosent til 70,50 kroner.Fiskeaksjene er i fokus. Fjord Seafood er opp 2,85 prosent til 6,13 kroner etter at flere kjendisinvestorer har dukket opp høyt oppe på aksjonærlisten. Pan Fish stiger 5,17 prosent til 2,85 kroner.Ellers blant tungvekterne stiger Orkla over tre prosent til 288,50 kroner etter å ha lagt frem sterke kvartalstall.Vinnerlisten toppes av ContextVision, som er opp over 11 prosent. I andre enden finner vi Strømme - ned 5,4 prosent. DnB Nor er den eneste av de 30 mest omsatte aksjene som faller i verdi - 0,63 prosent.Hittil er det omsatt verdipapirer for 3.228 millioner kroner.Mer om det som skjer på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her .Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnlineHer finner du alle delindeksene på Oslo Børs .Alle aksjetipsene finner du her.De siste dagenes tekniske analyser.Ute i verden Slik går det på børsene i Europa .Slik gikk det på børsene i Asia i dag.New York i går Her finner du vinnerne /taperne på NYSE.Vinnerne /taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene .Nøkkeltall fra handelen.Her kan du se hvordan det går med de norske aksjene og noen utvalgte amerikanske aksjer.

Nyheter
Børs