Dårlige nyheter senker aksjer

Fengsling av styremedlem og dumping av aksjer preger i dag taperlisten på en ellers positiv Oslo Børs.

Børs

I dag peker pilen opp på Oslo Børs. Ved lunsjtider har hovedindeksen lagt på seg 0,62 prosent og står dermed i 356,68 poeng. Store aktører som Statoil og Norsk Hydro bidrar med kursoppganger på henholdsvis 1,18 prosent og 0,71 prosent.Yara melder om et resultat før skatt i 4. kvartal 2005 på 791 millioner kroner, ned fra 1.490 millioner kroner i samme periode året før. Resultatet før skatt var ventet inn på 862 millioner kroner, ifølge TDN Finans. Driftsinntektene steg fra 11.305 til 12.431 millioner kroner. Samtidig kommer det frem at Yara har forbedret sin markedsposisjon i Europa og Nord-Amerika og tatt grep for å rasjonalisere sin gjødselvirksomhet i Sør-Afrika. Nyheten sender aksjen opp 5,25 prosent.Verdien på Hjellegjerde har i dag blitt redusert med 5,24 prosent. Selskapet har i formiddag sendt ut følgende børsmelding: "Med bakgrunn i varetektsfengslingen av styremedlem Mikael Rønes har styret for Hjellegjerde ASA mottatt en henvendelse fra Brutel AS som indirekte via Jameson Capital AS eier 1.229.400 aksjer i Hjellegjerde. Styret i Hjellegjerde ASA har i forståelse med Brutel AS besluttet å avvente med å ta stilling til en eventuell innkalling til ekstraordinær generalforsamling (styrevalg) inntil verifikasjon av eierskapet til Hjellegjerde-aksjene er mottatt."Finanspartner Invest AS solgte i går 1.109.200 aksjer i Blom ASA. Aksjene ble solgt med en snittkurs på 36,3806 kroner pr. aksje. Finanspartner Invest AS har etter denne transaksjonen 2.598.599 aksjer i Blom ASA. Dirk Blaauw og nærstående Gunnar Hirsti er hovedeiere i Finanspartner Invest AS. Dirk Blaauw er administrerende direktør og styremedlem og Gunnar Hirsti er styreleder i Blom ASA. Verdien på Blom faller i dag 2,02 prosent.Mer om det som skjer på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her .Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnlineHer finner du alle delindeksene på Oslo Børs .Alle aksjetipsene finner du her.De siste dagenes tekniske analyser.Ute i verden Slik går det på børsene i Europa .Slik gikk det på børsene i Asia i dag.New York i går Her finner du vinnerne /taperne på NYSE.Vinnerne /taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene .Nøkkeltall fra handelen.Her kan du se hvordan det går med de norske aksjene og noen utvalgte amerikanske aksjer.

Nyheter
Børs