Krise for islandsk økonomi?

Kredittvurderingsselskapet Fitch spår tøffe tider for islandsk økonomi. Kronekursen faller kraftig.

Børs

Den islandske kronen har falt rundt syv prosent de siste par dager etter at kredittvurderingssselskapet Fitch advarte mot at den islandske økonomien kan havarere, melder DN.Allerede i desember i fjor gikk Islandsbanki ut og advarte mot en "alarmerende" islandsk handelsbalanse. Banken spådde også et fall i kronekursen på 20 prosent i 2006 og 2007.- Det som har påvirket kronen veldig mye er at det har vært veldig store investeringer i aluminiumsindustrien. Halvparten av underskuddet på handelsbalansen er direkte forklart av aktiviteter i aluminiumsindustrien, sier Frank O. Reite ifølge avisen.Reite er styrelder i BNbank, som nå eies av Islandsbanki.

Nyheter
Næringsliv