Nye rekorder på Oslo Børs

Hovedindeksen var i siget igjen torsdag. Flere aksjer steg til nye høyder.

Børs

Etter en dag med minus var det duket for ny oppgang på Oslo Børs. Hovedindeksen sluttet torsdag på 365,35 poeng, som er opp 0,55 prosent fra i går.Oljeprisene steg utover ettermiddagen, og Hydro og Statoil bidro med pluss 0,5 og 0,6 prosent. DNO falt 1,93 prosent. Aksjonærer stiller nå spørsmål om selskapet er tjent med en styreleder som er under etterforskning for skattesvik.Blant tungvekterne markerte DnB Nor-aksjen seg, og steg til ny toppnotering etter dagens resultatfremleggelse. Aksjen var oppe i 83,25 kroner, før den falt tilbake til 81,50 kroner, som er opp 0,93 prosent.Røkke-rekorderEn annen aksje som nådde nye høyder var Kjell Inge Røkkes Aker Kværner, som steg 4,25 prosent til 540 kroner. På det høyeste var aksjen oppe i 541,50 kroner. Aker og Aker Yards nådde også all-time-highs, på hhv. 266 og 415,50 kroner. Til slutt endte de to på 260,50 og 412 kroner, opp hhv. 1,4 og én prosent.PGS fortsatte den stigende trenden, og la på seg nye 1,13 prosent i dag. En annen positiv tungvekter var Petrolia, som har fått en kjemperate for SS Petrolia. I tillegg fikk aksjen i Finansavisen i dag en klokkeklar kjøpsanbefaling fra Handelsbankens Per Sølvberg. Aksjen steg 3,23 prosent til 3,83 kroner.Lakserykter I laksesektoren har det oppstått rykter om at Cermaq og Fredriksen-sfæren ventes å forberede bud for å kuppe børsprosessen i Marine Harvest, som eies 25 prosent av Stolt-Nielsen. Cermaq steg 2,13 prosent, mens Pan Fish og Fjord la på seg hhv. 1,92 og 0,62 prosent. Stolt-Nielsen trakk opp 0,48 prosent. Selskapet la også frem tall i ettermiddag.Fast steg 0,9 prosent. Det ble i dag klart at Petter Stordalen er ute av selskapet.På minussiden finner vi foruten DNO Yara, Tomra, Tandberg TV og Frontline, som falt 1,1-1,8 prosent. Ementor korrigerte ned 3,8 prosent etter gårsdagens opptur.Relativt sett ble Nutri Pharma dagens klare vinner - opp hele 33,1 prosent. Nærmest fulgte Rocksource, opp 12,1 prosent. Hafslund A og B var opp hhv. 8,7 og 6,2 prosent.Taperlisten toppes av Hjellegjerde - ned 7,7 prosent. Mamut og Q-Free falt 6,7 og 5,4 prosent.Det ble omsatt verdipapirer for 8.377 millioner kroner i dag. Mest omsatt var Statoil - 1.746 millioner.Ute i Europa Slik går det på de europeiske børsene.Mer om dagen på Oslo Børs her: Nøkkeltallene fra dagens handel og børsmeldingene .Alle indeksene her .Alle dagens Børs- og finansnyheter på HegnarOnline.Alle dagens aksjetips finner du her.De siste dagenes tekniske analyser.Slik går det i New York i dag: Her finner du vinnerne /taperne på NYSE.Vinnerne /taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene .Nøkkeltall fra handelen.Her kan du se hvordan det går med de norske aksjene og noen utvalgte amerikanske aksjer.Asia Slik gikk det på børsene i Asia i dag.

Nyheter
Børs