Oljen kjørte rekordbørsen

Oljeprisen kjørte hovedindeksen til soleklar all-time-high på mandag. Kjell Inge Røkke hadde flere gode grunner til å dra på smilebåndet.

Børs

Oslo Børs har fått en pangstart på uken. Til slutt endte det på 364,13 poeng, etter en oppgang på 1,61 prosent. Indeksen har aldri sluttet høyere. I løpet av dagen var den oppe i 365,12, som er klar ny all time high. Som så mange ganger før er det oljeprisene som kjører børsen. Stigende oljepriser etter uro i Nigeria satte tonen. Brent-olje for levering i april står i 61,48 dollar etter en oppgang på 2,65 prosent. Oljeselskapene Statoil, Hydro og DNO la på seg hhv. 3,49, 1,02 og 4,48 prosent til hhv. 178, 794 og 49 kroner.Riggaksjene var i støtet. Fred. Olsen Energy, Sinvest og SeaDrill steg med 2,4-3,2 prosent. Førstnevnte ble tatt inn i DnB Nor-porteføljen denne uken .Fiskeaksjene var i fokus. Fjord Seafood løftet seg 2,2 prosent til 6,09 kroner, Pan Fish 7,38 prosent til 2,91 kroner. Triggeren er en mulig løsning på laksekonflikten med Russland, mens førstnevnte også har fått flere kjendisinvestorer har høyt oppe på aksjonærlisten . Ellers blant tungvekterne steg Orkla 2,7 prosent til 287,50 kroner etter å ha lagt frem sterke kvartalstall .Kjell Inge Røkke hadde en god dag, og fikk oppleve all-time-high for hele tre av sine selskaper. Aker steg 4,74 prosent til 254 kroner, Aker Yards 0,78 prosent til 390 kroner og Aker Kværner klatrer 1,5 prosent til 510 kroner. På det høyeste var Aker Yards oppe i 400 kroner.Vinnerlisten toppes av Opera Software, som steg 8,92 prosent etter å ha lagt frem gode tall for 4. kvartal . ContextVision steg 8,47 prosent. Foruten Pan Fish steg også Kongsberg Automotive, Norse Energy, Funcom og Nordic Semiconductor alle mer enn fem prosent. I andre enden finner vi Strømme - ned 6,9 prosent. Oljemyggen Altinex falt 3,6 prosent etter sine tall.Blant tungvekterne var DnB Nor og Yara de eneste blant de 30 mest omsatte aksjene som falt i verdi - hhv. 0,63 og én prosent.Det ble omsatt verdipapirer for 7.927 millioner kroner.Ute i Europa Slik går det på de europeiske børsene.Mer om dagen på Oslo Børs her: Nøkkeltallene fra dagens handel og børsmeldingene .Alle indeksene her .Alle dagens Børs- og finansnyheter på HegnarOnline.Alle dagens aksjetips finner du her.De siste dagenes tekniske analyser.Slik går det i New York i dag: Her finner du vinnerne /taperne på NYSE.Vinnerne /taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene .Nøkkeltall fra handelen.Her kan du se hvordan det går med de norske aksjene og noen utvalgte amerikanske aksjer.Asia Slik gikk det på børsene i Asia i dag.

Nyheter
Børs