Opptur for DNO på Oslo Børs

Det har vært en god dag for oljeaksjonærene på Oslo Børs. Dagens kommentar får du her.

Børs

Hovedindeksen på Oslo Børs gikk i dag opp 1,10 prosent før den sluttet på 358,37 poeng. Oljegiganter som Statoil og Norsk Hydro bidro med kursoppganger på henholdsvis 1,18 prosent og 1,16 prosent.Voices of Iraq skriver i dag at oljeministeriet i Bagdad benekter rapporter om at kontrakter i forbindelse med landets oljeeksport skal kanselleres. Det blir også benektet at priser på oljeprodukter som bensin skal økes. - Det har absolutt ingenting med DNO å gjøre. Det handler bare om hvem som skal kjøpe oljen og selge den videre, sier analytiker Bjørn Inge Tønnesen i DnB NOR Markets til Reuters. Verdien på DNO økte i dag med 6,83 prosent.Yara melder om et resultat før skatt i 4. kvartal 2005 på 791 millioner kroner, ned fra 1.490 millioner kroner i samme periode året før. Resultatet før skatt var ventet inn på 862 millioner kroner, ifølge TDN Finans. Driftsinntektene steg fra 11.305 til 12.431 millioner kroner. Samtidig kommer det frem at Yara har forbedret sin markedsposisjon i Europa og Nord-Amerika og tatt grep for å rasjonalisere sin gjødselvirksomhet i Sør-Afrika. Nyheten sendte aksjen opp 6,30 prosent.Verdien på Hjellegjerde ble redusert med 4,49 prosent. Selskapet sendte i formiddag ut følgende børsmelding: "Med bakgrunn i varetektsfengslingen av styremedlem Mikael Rønes har styret for Hjellegjerde ASA mottatt en henvendelse fra Brutel AS som indirekte via Jameson Capital AS eier 1.229.400 aksjer i Hjellegjerde. Styret i Hjellegjerde ASA har i forståelse med Brutel AS besluttet å avvente med å ta stilling til en eventuell innkalling til ekstraordinær generalforsamling (styrevalg) inntil verifikasjon av eierskapet til Hjellegjerde-aksjene er mottatt."Ute i Europa: Slik går det på de europeiske børsene.Mer om dagen på Oslo Børs her: Nøkkeltallene fra dagens handel og børsmeldingene .Alle indeksene her .Alle dagens Børs- og finansnyheter på HegnarOnline.Alle dagens aksjetips finner du her.De siste dagenes tekniske analyser.Slik går det i New York i dag: Her finner du vinnerne /taperne på NYSE.Vinnerne /taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene .Nøkkeltall fra handelen.Her kan du se hvordan det går med de norske aksjene og noen utvalgte amerikanske aksjer.Asia Slik gikk det på børsene i Asia i dag.

Nyheter
Børs