KjøpLogg inn

Oslo Børs åpner ned

Tung start for hovedindeksen fredag. Olje tynger, men det finnes noen lyspunkter.

Publisert 10. feb. 2006 kl. 09.12
Oppdatert 14. des. 2013 klokken 07.29
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 251 ord

Hovedindeksen på Oslo Børs har som ventet startet dagen med et fall. Så langt er nedturen på 0,8 prosent til 352,40 poeng. Et svakt Wall Street i går, med oljeaksjene i spissen, demper stemningen.Oljeprisene stiger på morgenkvisten, men Hydro og Statoil er ned hhv. 0,76 og 1,14 prosent. DNO er ned drøyt én prosent.Lakseaksjene Pan Fish og Fjord er uendret etter kursfesten i går. Cermaq er derimot vinneren så langt, og stiger 4,9 prosent etter rekordtall.De andre lyspunktene blant tungvekterne er Aker Kværner, som stiger 0,2 prosent etter storkontrakt, og Tomra, som er opp 0,5 prosent. 13 av de 15 mest omsatte aksjene faller i verdi.En annen vinner fra i går, Tandberg TV, er ned 1,6 prosent etter melding om emisjon.Riggsektoren faller, blant annet er SeaDrill og Subsea 7 ned 2,6-2,8 prosent.Taperen så langt er I.M. Skaugen, som faller 5,4 prosent. Scorpion Offshore følger nærmest med en nedtur på 4,7 prosent.Det er foreløpig omsatt verdipapirer for 852 millioner kroner på Oslo Børs. Statoil er mest omsatt - 398 millioner.Mer om det som skjer på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her .Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnlineHer finner du alle delindeksene på Oslo Børs .Alle aksjetipsene finner du her.De siste dagenes tekniske analyser.Ute i verden Slik går det på børsene i Europa .Slik gikk det på børsene i Asia i dag.New York i går Her finner du vinnerne /taperne på NYSE.Vinnerne /taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene .Nøkkeltall fra handelen.Her kan du se hvordan det går med de norske aksjene og noen utvalgte amerikanske aksjer.