Statoil senket børsen

Sterkt fallende oljepriser sendte hovedindeksen markert ned onsdag. Men enkelte lyspunkter var å finne.

Børs

Etter to dager med oppgang så langt denne uken gikk det tyngre på Oslo Børs i dag. Hovedindeksen sluttet ned 0,64 prosent til 363,34 poeng.Lavere oljepriser Fallende oljepriser tynget markedet. I London faller Brent for levering i april hele 1,4 prosent til 60,76 dollar fatet. Statoil tynget spesielt, og falt 3,9 prosent til 172,50 kroner. Hydro trakk ned 0,25 prosent til 796, DNO 2,51 prosent til 46,70 kroner.Andre negative tungvektere var først og fremst Fast, som falt 3,46 prosent til 22,30 kroner.- Det har trolig sammenheng med et overheng fra plasseringen. Noen utenlandske meglerhus er større enn vanlig på selgersiden i aksjen, forklarer Carnegie-analytiker Eirik Hernes Larsen overfor Reuters.Fjord Seafood falt tilbake 1,38 prosent til 6,41 prosent etter at Jens Ulltveit-Moe solgte seg ut. Ellers steg Pan Fish og Lerøy Seafood hhv. 3,65 og 2,37 prosent. Cermaq og Domstein ramlet hhv. 0,7 og 0,8 prosent.PGS-opptur PGS fortsatte den oppadgående trenden fra i går, og steg 6,18 prosent til 266,50 kroner. Analytiker Jan Magne Galåen i First Securities mener ifølge Reuters aksjen har mer å gå på, og har hevet kursmålet fra 285 til 300 kroner etter rapporten.- Jeg tror det primært er fremtidsutsiktene, og hva selskapet kan generere av resultater i fremtiden, sier han.Ellers har Jens Ulltveit-Moe økt sin eksponering i selskapet.Positive tungvektere var Tomra, som løftet seg 3,77 prosent, mens Telenor og Orkla steg hhv. 0,36 og 0,52 prosent.Noen steg på nye kontrakter. Petrolia Drilling steg 1,9 prosent på sin kontrakt, mens Powel løftet seg 4,94 prosent på sin.Vinnere og tapereTaperlisten toppes av Nera, som ble straffet med et kursfall på 8,3 prosent etter å ha lagt frem tall for 4. kvartal. Sevan Marine fulgte nærmest, med minus 5,85 prosent. Bulkratene raser, og det bringer Golden høyt opp på taperlisten - ned 5,43 prosent. Jinhui falt 1,9 prosent.Relativt sett ble Ementor dagens vinner, og aksjen steg 16 prosent etter at selskapets valgkomité i dag foreslo et nytt styre. Dynapel steg 11,1 prosent, Stepstone 6,61 prosent. Det ble omsatt verdipapirer for hele 11,17 milliarder kroner på Oslo Børs i dag.Ute i Europa Slik går det på de europeiske børsene.Mer om dagen på Oslo Børs her: Nøkkeltallene fra dagens handel og børsmeldingene .Alle indeksene her .Alle dagens Børs- og finansnyheter på HegnarOnline.Alle dagens aksjetips finner du her.De siste dagenes tekniske analyser.Slik går det i New York i dag: Her finner du vinnerne /taperne på NYSE.Vinnerne /taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene .Nøkkeltall fra handelen.Her kan du se hvordan det går med de norske aksjene og noen utvalgte amerikanske aksjer.Asia Slik gikk det på børsene i Asia i dag.

Nyheter
Børs