Rykter og nyheter preget Oslo Børs

Rykter rundt DNO og Fjord Seafood, samt riggnyheter, sendte Oslo Børs til ny rekord i dag.

Børs

Oslo Børs nådde ny historisk topp igjen, selv om avslutningen på dagen ikke ble all verden. Hovedindeksen var på det høyeste helt oppe i 374,58 poeng, mens sluttnoteringen ble 372,24 poeng, opp 0,5 prosent.DNO-rykter DNO-aksjen endte opp 6,2 prosent til 48,20 kroner i meget tung handel. Aksjen steg fra børsåpning etter en melding fra DNO-partner Oil Search om funn av olje og gass i en sidestegsbrønn i forbindelse med Nabrajah-9.Rykter om at Statoil er interessert i selskapets Goliat-andel sendte aksjen i være utpå ettermiddagen. På det høyeste ble den omsatt for 49,70 kroner. Ryktene ble imidlertid tilbakevist .- Oi, det var da voldsomt. Det er mer enn jeg kjenner til, sa konsernsjef Helge Eide i DNO til Reuters.Statoil ønsker ikke å kommentere ryktene.Fjord Seafood-rykter Rundt lunsjtider skrev Nettavisen at Cermaq "holder på å snekre på plass de siste detaljene" på et bud på Fjord Seafood, noe som umiddelbart sendte aksjen i været. Økonomidirektøren i Cermaq tilbakeviser imidlertid ryktene. Fjord-aksjen endte opp 3,3 prosent til 6,90 kroner.Rigg-bonanza Riggigantene Transocean og Globalsantafe meldte om nye kontakter i dag.- Ratenivåene er veldig bra, sier analytiker Kjetil Bakken i Fondsfinans til Reuters.Flere riggaksjer på Oslo Børs steg kraftig. Blant vinnere finner vi SeaDrill og Awilco Offshore, som klatret fem prosent. Sevan Marine og Scorpion Offshore endte opp 7,1 og 3,2 prosent.OljeprisløftHøyere oljepriser sendte Statoil og Hydro opp 0,9 og 0,3 prosent til henholdsvis 175,50 og 806,50 kroner.Ex-dag for Frontline Frontline-aksjen endte på 248 kroner, mens gårsdagens sluttnotering var 261 kroner. Tatt i betrakning at aksjen i dag ble notert ex både Ship Finance-aksjer og et utbytte på 1,50 dollar, steg den i realiteten.TaperneBare tre av de 20 mest omsatte papirene falt i verdi. Det var Orkla, DnB Nor og Telenor, som falt 0,3-1,2 prosent. Consorte, P4 og ContextVision var aller svakest med fall på fire-fem prosent.Høy omsetningDet ble omsatt verdipapirer for hele 10,4 milliarder kroner. Statoil topper omsetningsoversikten med 1,7 milliarder kroner, mens DNO ble klokket inn på 924 millioner kroner.Ute i Europa Slik går det på de europeiske børsene.Mer om dagen på Oslo Børs her: Nøkkeltallene fra dagens handel og børsmeldingene .Alle indeksene her .Alle dagens Børs- og finansnyheter på HegnarOnline.Alle dagens aksjetips finner du her.De siste dagenes tekniske analyser.Slik går det i New York i dag: Her finner du vinnerne /taperne på NYSE.Vinnerne /taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene .Nøkkeltall fra handelen.Her kan du se hvordan det går med de norske aksjene og noen utvalgte amerikanske aksjer.Asia Slik gikk det på børsene i Asia i dag.

Nyheter
Børs