Spennende i Tomra

Analytiker kommenterer Tomra-ordre. Og det spennende som skjer i Nederland.

Børs

Tomra meldte tidligere i dag om en ny, tysk ordre. Markedet reagerer med å sende aksjen opp 1,4 prosent til 55,75 kroner.Ifølge analytiker Knut Erik Løvstad i Handelsbanken Capital Markets burde ikke avtalen slå altfor mye ut i kursen.- Det er jo ventet at de skal få en del ordre i Tyskland og det skal en del ordre til for at de skal komme i mål i år, sier han til TDN Finans.Mer interessant ifølge Løvstad er det som skjer i Nederland, der det 1. januar ble innført pant på engangsflasker over 0,5 liter. Trolig går det samme vei med engangsemballasje under 0,5 liter, etter at landets miljøvernminister ifølge nyhetsbyrået har stilt bransjen et ultimatum.- Når det allerede er innført pant på engangsflasker over 0,5 liter, er det rart hvis man skulle ha et annet system for engangsflasker under 0,5 liter, fortsetter Løvstad.

Nyheter
Børs