Spenstig børsåpning

Oslo Børs stiger kraftig i åpningsminuttene. Olje, offshore, teknologi og Kjell Inge Røkke er stikkordene.

Børs

Det går rett til værs i åpningsminuttene på Oslo Børs torsdag. Hovedindeksen stiger 1,02 proset til 373,96 etter det første fem minutters handel. Olje, offshore og teknologi er stikkordene.Oljekameratene Statoil og Hydro stiger begge i overkant av en prosent, og gir dermed markedet god drahjelp. DNO stiger enda mer, 2,2 prosent, Tomra stiger 1,8 prosent etter tysk kontrakt , mens Aker stiger 2,35 prosent.Crew (1,94%), Awilco Offshore (3,1%), PGS (1,3%) og Ementor (2,58%) leverer også godt i åpningshandelen.Frontline-aksjen i dag noteres eksklusive rett til å motta Ship Finance-aksjer.En annen Røkke-aksje, Aker Yards, ligger foreløpig på kurstoppen med sine 3,28 prosent, sammen med Aker American Shipping (5,53%).

Nyheter
Børs