RCCL-aksjen stiger 8,2 prosent til 278 kroner i kjølvannet av dagens resultatfremleggelse. Cruiserederiet opplyser at farten i booking og etterspørsel forblir positiv. RCCL-aksjen stiger 8,2 prosent til 278 kroner i kjølvannet av dagens resultatfremleggelse. Cruiserederiet opplyser at farten i booking og etterspørsel forblir positiv. EPS-guidingen for 2006 på 2,95-3,15 dollar blir opprettholdt.Analytiker Terje Fatnes i SEB Enskilda, som ifølge Reuters har en klar kjøpsanbefaling på aksjen, begrunner kurshoppet på følgende måte:- Det er fordi stort sett alle i markedet, særlig amerikanerne, på forhånd hadde sendt ut bøttevis med negative anbefalinger, og kommentert hvordan RCCL skulle guide ned og se svekkelse på yielden. Men de beholder EPS, og guider opp på yielden. Det tror jeg er hovedgrunnen til at aksjen stiger.