Meglerhusene lot seg imponere da Tomra etter børs i går la frem
.DnB Nor Markets jekker opp sitt tre måneders kursmål fra 60 til 70 kroner.- la frem solide tall i går. Selskapet har skipet ut flere automater i løpet av 1. kvartal enn ventet og i kombinasjon med god kostnadskontroll gir dette en svært hyggelig utvikling av bruttomarginen. Vi oppjusterer på denne bakgrunn estimatene for EBIT i 2006 med i underkant av 200 millioner til 985 millioner kroner, heter det i dagens morgenrapport fra meglerhuset.Pareto lot seg også imponere, og har reagert med å justere opp sitt kursmål fra 64 til 70 kroner.Meglerhuset sier alle forretningsområder viser god fremgang, og drar spesielt frem marginen innen Collection Technology, som endte på 23 prosent. Dessuten peker man på at ordrene fra Tyskland var flere enn tidligere annonsert.Et tredje meglerhus som jekker opp kursmålet på Tomra er Terra Securities, som går fra 60 til 64 kroner.Dette er basert på forventninger om en fortsatt positiv nyhetsstrøm fra Tyskland, gode kvartalsresultater fremover, mulige tilbakekjøp av aksjer og ikke minst suksess i Japan og Storbritannia.- Ledelsen uttaler at den føler seg komfortabel med utviklingen i Storbritannia og Japan, og vi vurderer nå sannsynligheten for et positivt utfall i begge prosjektene som svært høy. Dette representerer en betydelig oppside i våre estimater fra 2007-08 og fremover, heter det i en oppdatering fra meglerhuset.