Børsrekorder i fleng

Det ble en ny knalldag på Oslo Børs, hvor hovedindeksen og de tre største oljeaksjene fløy til all time high.

Børs

Nok en gang falt rekordene som fluer på Oslo Børs. Både hovedindeksen og de største oljeaksjene nådde all time high. På det høyeste var hovedindeksen oppe i 424,25 poeng. Sluttnoteringen lyder på 422,54 poeng, opp 1,2 prosent. Nok en gang falt rekordene som fluer på Oslo Børs. Både hovedindeksen og de største oljeaksjene nådde all time high. På det høyeste var hovedindeksen oppe i 424,25 poeng. Sluttnoteringen lyder på 422,54 poeng, opp 1,2 prosent. All time high, all time high, all time high Alle de tre mest omsatte papirene, som alle var oljeaksjer, oppnådde nye rekorder. Oppturen kom etter kraftig prisoppgang på olje siden børsslutt fredag. I dag falt imidlertid prisen tilbake. Statoil var oppe i 212 kroner, men sluttet på 210 kroner, (opp 0,7 prosent) Hydro snuste på 1.000 kroner, men kom aldri over 997 kroner. Sluttnoteringen lyder på 987,50 kroner, opp 1,8 prosent.Nyheten om at Gazprom kan komme til å utsette sin Shtokman-beslutning til mai la en viss demper på de to aksjene i løpet av ettermiddagen.DNO steg 2,8 prosent til 65,50 kroner i tung handel; over to milliarder kroner. Myndighetene i Irak sa før helgen at de er klare til å forhandle oljekontrakter verdt milliarder med internasjonale aktører. Det kan gjøre før en ny investeringslov er klar.Altinex-opptur for Vollvik Altinex ble den store vinneren, selv om aksjen trakk seg noe tilbake på slutten av dagen. Sluttnoteringen lyder på 78 øre, opp 11,4 prosent. En fersk aksjonæroversikt viser at Idar Vollvik i løpet av den siste uken har økt sin beholdning med 10 millioner aksjer. Han sitter nå på 232 millioner kroner. Da Vollvik begynte å kjøpe aksjer i selskapet lå kursen på 30-tallet.Seismikkrally Seismikksektoren var sterk, noe som blant annet skyldes positive nyheter fra bransjen fredag. Da kom det sterke tall fra Schlumberger og melding om at selskapet kjøper opp resten av WesternGeco. GGS steg 7,9 prosent til 6,04 kroner.- Noen har vel oppdaget at aksjen er urettferdig lavt priset, vi har jo fått litt uforståelig juling den siste tiden, uttalte styreformann Morten Andersen i GGS til Reuters tidligere i dag.PGS steg 5,6 prosent til 380 kroner. Både ABG Sundal Collier og Kaupthing har vært ute med PGS-oppdateringer i dag. ABG oppgraderte sitt kursmål til 430 kroner, mens Kaupthing ser aksjen i 450 kroner.IT til bunns Taperlisten preges av IT-aksjer. Dynapel falt 4,8 prosent til 63,75. I dag ble det kjent at selskapet kjøper opp Protect for 21 millioner kroner. ContextVision falt 3,9 prosent etter å ha lagt frem tall for første kvartal. Aksjer som Consorte Group, Norman og Tandberg endte ned fire-fem prosent.Høy omsetningTotalt ble det omsatt verdipapirer for 12,3 milliarder kroner. BådeStatoil og DNO kunne vise til en omsetning på over to milliarder kroner, mens Hydros omsetning var på 1,5 milliarder kroner.Ute i Europa Slik går det på de europeiske børsene.Mer om dagen på Oslo Børs her: Nøkkeltallene fra dagens handel og børsmeldingene .Alle indeksene her .Alle dagens Børs- og finansnyheter på HegnarOnline.Alle dagens aksjetips finner du her.De siste dagenes tekniske analyser.Slik går det i New York i dag: Her finner du vinnerne /taperne på NYSE.Vinnerne /taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene .Nøkkeltall fra handelen.Her kan du se hvordan det går med de norske aksjene og noen utvalgte amerikanske aksjer.Asia Slik gikk det på børsene i Asia i dag.

Nyheter
Børs