Dagens superaksjer på børsen

Selv ikke en litt lavere oljepris kunne stagge Oslo Børs fredag. Det ble en ny rekorddag og blant de store vinnerne finner vi Kitron, Altinex, DNO, PGS og RCCL. Dette er dagens børskommentar.

Børs

For fjerde gang denne uken ble det satt ny all time high på Oslo Børs. Hovedindeksen steg 0,6 prosent til 417,59 poeng. I løpet av uken hoppet indeksen 3,4 prosent.Oljen trakk ned Det startet dårlig på grunn av svakere oljepriser. På det laveste var hovedinndeksen nede i 413,01 poeng. Blant aksjene som dempet handelen finner vi Statoil og Norsk Hydro, som falt 1,0 og 0,5 prosent til henholdsvis 208,50 og 970 kroner.Til værs på resultatvarsel Kitron ble dagens store vinner med en oppgang på 16,8 prosent til 5,14 kroner etter å ha kommet med et positivt resultatvarsel.PGS-rally PGS-aksjen endte opp 9,4 prosent til 360 kroner. Analytiker John A.S. Olaisen mener oppturen skyldes sterke resultater fra verdens største oljeserviceselskap, Schlumberger, og fra Western Geco. At Schlumberger kjøper Baker Hughes' andel i Western Geco er også en faktor.Alle ville ha DNO DNO hadde en knallsterk ettermiddag og stoppet ikke før på 63,75 kroner, opp 9,9 prosent i forhold til i går. En representant for myndighetene i Irak uttalte i dag at landet er klar til å forhandle oljekontrakter. Det ble omsatt DNO-aksjer for hele 1,7 milliarder kroner.Hot Altinex-aksje En annen oljeaksje, Altinex, steg hele 12,9 prosent til 70 øre. Blant investorene i selskapet finner vi Idar Vollvik og Øystein Stray Spetalen. Knut Eidissen har sikret seg 100 prosent av Picasso, som i går solgte seg ned i selskapet. Aksjene ble solgt for å finansiere Picasso-kjøpet.- Jeg er stålbull på Altinex, sier Eidissen til HegnarOnline.Sterke RCCL-tall RCCL la frem gode kvartalstall i dag. Markedet reagerte med å sende aksjen opp 7,2 prosent til 275,50 kroner.- Dette var overraskende gode tall med tanke på at Carnival kom med så svake tall. RCCL leverte helt i øvre enden på inntektssiden, men det var de lave underliggende kostnadene som overrasket. Det er sterkt at de opprettholder guidingen selv om drivstoffkostnadene er høyere, sier analytiker Erik Helberg i Pareto Securities til TDN Finans.Yara til bunns Yara ble den store taperen med et fall på 4,3 prosent til 100 kroner etter å ha lagt frem skuffende svake tall for første kvartal. Flere innsidere benyttet fallet til å kjøpe seg opp i selskapet.Dårlig Telenor-nytt Telenor falt 2,5 prosent til 69 kroner etter å ha tapt en klagesak om termineringspriser.- Telenor må gi en gavepakke til TeliaSonera på 350 til 400 millioner kroner hvert år, hevder Telenor.VerstingeneNorsk Vekst Forvaltning toppet taperlisten foran Technor og Komplett. Aksjene falt mellom fem og ni prosent.Høy omsetningTotalt ble det omsatt verdipapirer for over 13 milliarder kroner.Ute i Europa Slik går det på de europeiske børsene.Mer om dagen på Oslo Børs her: Nøkkeltallene fra dagens handel og børsmeldingene .Alle indeksene her .Alle dagens Børs- og finansnyheter på HegnarOnline.Alle dagens aksjetips finner du her.De siste dagenes tekniske analyser.Slik går det i New York i dag: Her finner du vinnerne /taperne på NYSE.Vinnerne /taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene .Nøkkeltall fra handelen.Her kan du se hvordan det går med de norske aksjene og noen utvalgte amerikanske aksjer.Asia Slik gikk det på børsene i Asia i dag.

Nyheter
Børs