Dow Jones steg torsdag til sitt høyeste siden januar 2000 etter at tall fra General Motors og Merck overgikk analytikernes forventninger.General Motors steg ti prosent til 22,64 dollar etter at selskapet la frem et overskudd i 1. kvartal på 26 cent per aksje, ifølge Bloomberg eksklusive enkelte kostnader. Analytikerne hadde ventet seg et tap på 44 cent.Dessuten falt oljeprisen ned fra rekordnivåene. WTI-olje for levering i mai falt 0,3 prosent til 71,95 dollar fatet i New York på signaler om at bensinlagrene er tilstrekkelige til å møte etterspørselen.Skuffende salgsutsikter fra EBay og Juniper Networks gjorde at IT-aksjene falt. Google klatret i etterhandelen etter å ha lagt frem tall over forventning.- Vi er ekstatiske. EBay skuffer, men det har vært mange hyggelige overraskelser - som General Motors, sier Louis Navellier, sjef for Navellier & Associates i Reno til Bloomberg.Dow Jones steg 0,6 prosent til 11.342,89 poeng. Det er nå 380 poeng igjen opp til tidenes høyeste sluttnotering fra 14. januar 2000. S&P 500 la på seg 0,1 prosent til 1.311,46, mens Nasdaq altså falt 0,4 prosent til 2.362,55 poeng.Syv aksjer falt for hver sjette som steg på NYSE. 1,78 milliarder aksjer skiftet eiere på Big Board, 8,3 prosent over snittet de siste tre månedene.Her finner du / på NYSE./ på Nasdaq.De og . fra handelen.Her kan du se hvordan det gikk med aksjer.. på HegnarOnline.. finner du her..Slik gikk det på