Kursrally etter resultatvarsel

Oslo Børs er fortsatt i minus, men det finnes lyspunkter, blant annet Kitron, IGE og Tandberg.

Børs

Lavere oljepriser sender Oslo Børs ned i dag. Ved lunsjtider er hovedindeksen ned 0,3 prosent til 414,07 poeng. Oljegigantene Statoil og Hydro leder an med fall på 0,7-0,9 prosent.Yara faller 3,8 prosent til 100,50 kroner etter å ha lagt frem tall for første kvartal. Norske Skog topper taperlisten med et fall på 4,3 prosent (4,75 kroner), men her er det viktig å huske på at aksjen i dag noteres ex utbytte på 5,50 kroner.Kitron er den store vinneren etter å ha publisert et positivt resultatvarsel. Det opplyses at resultatet i første kvartal vil overgå analytikerestimatene. Aksjen stiger hele 19,3 prosent til 5,25 kroner. Det er den høyeste kursen på over to år.Tandberg er opp 5,4 prosent til 68,50 kroner i kjølvannet av resultatfremleggelsen etter børs i går. Lille Trefoil hopper 13,6 prosent til 56 kroner, mens IGE står i pluss 7,1 prosent til 4,71 kroner.DeepOcean har fått en kontrakt til en verdi av 100 millioner kroner, og blir belønnet med en oppgang på 3,7 prosent til 22,50 kroner. Lavere oljepriser er godt nytt for Norwegian, som stiger 5,5 prosent til 110,75 kroner. Selskapet blir den kommende generalforsamlingen om fullmakt til å øke aksjekapitalen med inntil ti prosent.Foreløpig er det omsatt verdipapirer for 5,3 milliarder kroner.Mer om det som skjer på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her .Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnlineHer finner du alle delindeksene på Oslo Børs .Alle aksjetipsene finner du her.De siste dagenes tekniske analyser.Ute i verden Slik går det på børsene i Europa .Slik gikk det på børsene i Asia i dag.New York i går Her finner du vinnerne /taperne på NYSE.Vinnerne /taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene .Nøkkeltall fra handelen.Her kan du se hvordan det går med de norske aksjene og noen utvalgte amerikanske aksjer.

Nyheter
Børs