Metallprisene til værs

Prisen på gull, sølv, kobber, aluminium og platinum stiger mot gamle høyder.

Børs

Det er ikke bare gullprisen som stiger kraftig om dagen, også prisen på andre metaller går i været. Det er først og fremst økte oljepriser og frykt i forbindelse med Irans atomambisjoner som sender prisene oppover. Det er ikke bare gullprisen som stiger kraftig om dagen, også prisen på andre metaller går i været. Det er først og fremst økte oljepriser og frykt i forbindelse med Irans atomambisjoner som sender prisene oppover. Spotprisen på gull steg i dag til 624,40 dollar per unse, som er den høyeste prisen på 25 år. Hittil i år har prisen steget 20 prosent, melder Reuters.Sølvprisen steg til 14,12 dollar, det høyeste nivået på 23 år, mens platinum holder seg tett oppunder gamle rekordnivåer.- Vi har sett oljesjokk tidligere, men vi vet ikke hvor ille denne krisen vil bli, sier sjefen for et europeisk pensjonsfond med eksponering i råvaremarkedet til nyhetsbyrået.Kobberprisen passerer tekniske motstandsnivåer på 6.500 dollar per tonn, noe som er ny rekord. Også aluminiumsprisen stiger. For øyeblikket er den på det høyeste nivået på 17 og et halvt år.

Nyheter
Børs