Vill jubel for Tomra-aksjonærene på Oslo Børs

Tomra stikker i dag av med mye av oppmerksomheten på Oslo Børs. Slik ser det ut ved lunsjtider.

Børs

I dag peker pilen nok en gang opp på Oslo Børs. Ved lunsjtider har hovedindeksen lagt på seg 1,80 prosent og står dermed i 414,56 poeng.Oljeselskapene Norsk Hydro, Statoil og DNO kan vise til kursoppganger på henholdsvis 1,61 prosent, 2,71 prosent og 3,20 prosent. Det er også en fin dag for Altinex-aksjonærene som ser verdien på selskapet øke 10,34 prosent.Høyt oppe på vinnerlisten finner vi Tomra som har gått opp 10,23 prosent til 59,25 kroner etter å ha lagt frem meget gode kvartalstall etter børsslutt onsdag. I første kvartal 2006 omsatte Tomra for 822,4 millioner kroner, mot 503,8 millioner kroner for et år siden.Ifølge analytikere TDN Finans har vært i kontakt med var det ventet en omsetning på 708 millioner kroner. Tomra fikk et driftsresultat på 123,4 millioner kroner og et resultat før skatt på 125,4 millioner kroner.Analytikerne i DnB NOR Markets jekker opp sitt tre måneders kursmål på Tomra-aksjen fra 60 kroner til 70 kroner. Pareto lot seg også imponere, og har justert opp sitt kursmål fra 64 kroner til 70 kroner. Et tredje meglerhus som jekker opp kursmålet på Tomra er Terra Securities, som går fra 60 kroner til 64 kroner.Gårsdagens klare vinner på Oslo Børs ble International Gold Exploration (IGE) som gikk opp hele 38,97 prosent til 4,85 kroner. Analytiker Gunnar Holen i CAR tror aksjen kan være verdt 50 kroner. - Får de full klaff er aksjen verdt 50 kroner, sier Holen til Finansavisen. I dag stiger IGE-aksjen 1,86 prosent til 4,94 kroner. Crew Gold Corporation kan vise til en kursoppgang på 4,90 prosent.Mer om det som skjer på Oslo Børs her: Nøkkeltallene og børsmeldingene her .Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnlineHer finner du alle delindeksene på Oslo Børs .Alle aksjetipsene finner du her.De siste dagenes tekniske analyser.Ute i verden Slik går det på børsene i Europa .Slik gikk det på børsene i Asia i dag.New York i går Her finner du vinnerne /taperne på NYSE.Vinnerne /taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene .Nøkkeltall fra handelen.Her kan du se hvordan det går med de norske aksjene og noen utvalgte amerikanske aksjer.

Nyheter
Børs