Analytiker: Børsturbulensen er neppe over

- Turbulensen i globale aksjemarkeder er neppe over, sier analytikerne i Orion Securities. Oslo Børs faller markert.

Publisert 17. juli 2006 kl. 12.32
Oppdatert 14. des. 2013 klokken 09.14
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 230 ord
I dagens rapport fra Orion Securities kommenterer analytikeren utviklingen i aksjemarkedet, både i Norge og i utlandet. I dagens rapport fra Orion Securities kommenterer analytikeren utviklingen i aksjemarkedet, både i Norge og i utlandet. - Oslo Børs falt i forrige uke tross en oppgang i oljeprisen på tre dollar. Bakgrunnen var et skarpt fall på utenlandske børser som for tiden presses av stagflasjonsfrykt. Turbulensen i globale aksjemarkeder er neppe over. Den globale veksten har passert toppen, og dette vil tvinge frem nedjusterte estimater. Samtidig er styringsrenten stigende både i USA, Eurosonen og Japan, og så lenge dette pågår, er forholdene for et varig rally ikke til stede, sier analytikeren.- På den annen side frykter vi heller ikke noe nedgangsmarked. Lave P/E-multipler begrenser nedsiden så lenge resultatene ikke faller, og det sistnevnte vil ikke skje så lenge verdensøkonomien vokser. Selv om verdensøkonomien etter hvert vil avkjøles, er resesjonsfaren liten så lenge prispresset er under kontroll. Med lav vekst i lønnskostnader per produsert enhet ligger ikke forholdene til rette for et varig løft i inflasjonen, sier analytikeren.- Mens utenlandske børser nærmer seg årsbunnene, holder Oslo Børs rimelig godt stand. Den rekordsterke oljeprisen, både målt i kroner og dollar, skaper oppside i estimatene, og så lenge disse stiger, skal det sterke krefter til for å holde hovedindeksen nede, avslutter analytikeren.I skrivende stund har hovedindeksen på Oslo Børs falt 1,79 prosent fra fredagens sluttkurs.