Fire riggfavoritter

Martin Huseby Karlsen i DnB Nor Markets trekker frem sine fire riggfavoritter på Oslo Børs.

Publisert 21. juli 2006 kl. 07.17
Oppdatert 14. des. 2013 klokken 09.17
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 146 ord
Rigganalytiker Martin Huseby Karlsen i DnB Nor Markets mener ifølge Finansavisen at sektoren er avhengig av nyheter for å få et ytterligere løft. Rigganalytiker Martin Huseby Karlsen i DnB Nor Markets mener ifølge Finansavisen at sektoren er avhengig av nyheter for å få et ytterligere løft. - Dypvannsflytere var et av segmentene som hvor dagratene gikk først i riggmarkedet. Der har foreløpig ratene flatet ut på rundt 450.000 dollar per dag pluss/minus 50.000 avhengig av rigg type, område og varighet, mens både ledetid og varighet på kontraktene har økt. Vi venter den samme utviklingen i mid-water- og i jackup-markedet, men mener fortsatt det er noe oppside i ratene i disse segmentene, sier analytikeren.Favoritten er Fred. Olsen Energy, men Huseby Karlsen trekker overfor avisen også frem Songa Offshore med kursmål 65 kroner, "meget lavt prisede" Petrolia Drilling med kursmål 4,50 kroner og SeaDrill med kursmål 90 kroner.