Den kraftige svekkelsen i oljeprisen har ført til hard medfart på verdens børser i løpet av de seneste ukene. Rigganalytiker i DNB NOR Markets Martin Huseby Karlsen lar seg ikke skremme og mener prisingen av sektoren er attraktiv.- De fundamentale forholdene i riggmarkedet er fortsatt eksepsjonelt sterke. Vi anbefaler investorene å bli sittende og ikke bry seg om den kortsiktige smerten som de kan bli påført på grunn av fallet i oljeprisen, skriver Huseby Karlsen i en analyse. Han har en generell kjøpsanbefaling på hele riggsektoren, men foretrekker amerikanske riggaksjer fremfor norske.- Verdsettelsen av selskapene er veldig attraktiv. Median EV/EBITDA ligger på 2,4 med utgangspunkt i 2008-estimatene, mens de norske handles til en EV/EBITDA på 4,8, skriver han.Av de amerikanske riggselskapene er Diamond Offshore favoritten.- Diamond Offshore gir en god eksponering mot flytemarkedet på mellomdypt vann. Innenfor Jack Up-segmentet er Ensco mest attraktiv, mens verdens største riggselskap Transocean er vår favoritt på dypt vann. Vi har også tro på GlobalSantaFe som gir god eksponering mot samtlige segmenter til en veldig attraktiv pris, skriver Huseby Karlsen.Scorpion, Odfjell og Fred. Olsen Energy er de norske favorittene til Huseby Karlsen og DNB NOR Markets.