Oslo Børs tok seg opp etter en liten tur på minussiden rundt 11:30 tiden i dag. Hovedindeksen endte på 392,35, opp 1,27 prosent. Dette er det beste resultatet for indeksen siden midten av mai.Oljeprisen tok seg noe opp mot slutten av dagen og prisen på olje med levering i oktober står ved stengetid på Oslo Børs i 68,45 dollar fatet, ned 1,01 prosent fra gårsdagens sluttnotering. Avslutningen av den amerikanske kjøresesongen kan gi noe fall i oljeprisen, tror DnB NOR Markets. På kort sikt er det imidlertid stormen Florence samt tautrekkingen rundt det iranske atomprogrammet som kan bidra til å holde oljeprisen oppe.Oljegigantene Statoil og Hydro endte opp 1,16 prosent og 0,30 prosent til 175 og 167,50 kroner.
VinnerneTaperne
Dagens børsvinner ble Nutri Pharma som steg 10,93 prosent, etterfulgt av Inmeta og Simrad Optronics som steg rundt syv og en halv prosent, handlet på små volumer.Tomra steg markert uten spesielle hendelser og endte opp 6,11 prosent. SeaDrill fortsetter oppgangen i etterkant av kvartalsrapporten torsdag og steg 2,3 prosent som børsens tredje mest omsatte aksje. Siden kvartalstallene er aksjen opp over ti prosent.Questerre Energy Corps påviste og sannsynlige reserver steg fra 908.400 fat oljeekvivalenter ved utgangen av 2005 til 1.567.400 fat pr. første halvår 2006. De økte reservene reflekterer primært kjøpet av Stride. Aksjen er en av dagens børsvinnere og endte opp 5,19 prosent.Også Tandberg-aksjen gjorde det bra og steg 4,23 prosent. Pareto har selskapet som sitt "top pick" i teknologisektoren. Tidligere i dag kunne HegnarOnline fortelle at Tore Axel Voldberg er kommet inn på listen blant de 20 største aksjonærene i selskapet.Øverst blant taperne finner oljeselskapet Revus, som fortsetter fredagens fall etter og ha blitt nedgradert av Handelsbanken. Aksjen endte ned 5,32 prosent. Otrum falt 4,5 prosent handlet på lite volum, mens Aker Seafood falt 3,17 prosent.Goldman Sachs tror neste konsolideringstrinn i FPSO-virksomheten kan være mellom Prosafe og Bergesen Worldwide Offshore. Samtidig uttalte Bergesen-topp Andreas Sohmen-Pao at selskapet er positive til en konsolidering. Bergesen-aksjen falt tilslutt 1,92 prosent, mens Prosafe steg 0,24 prosent.Omsetningen av verdipapirer på Oslo Børs var relativt beskjeden og endte på 6,7 milliarder kroner.