Kapital er på nytt ute med en liste over landets 400 rikeste i utgaven som slippes i morgen. Listen viser reelle formuer, ikke lekeformuer man finner i ligningslistene. Det er markedsverdier ved inngangen til september som er lagt til grunn.
John Fredriksen er den rikeste og er blitt over 9 milliarder kroner rikere det siste året. Foto: Scanpix
  • John Fredriksen (9.100)
  • Kjell Inge Røkke (8.800)
  • Kristian Siem (3.925)
  • Fred. Olsen (3.200)
  • Olav Thon (2.900)
  • Bernt Daniel Odfjell jr. (-1.500)
  • Arne Wilhelmsen (-1.300)
  • Gjert Wilhelmsen (-900)
  • Bernt Daniel Odfjell d.y. (-480)
  • Ole Gunnar Selvaag (-250)
I korte trekk fastslår Kapital at landet nå preges av millirdærfest, og at landets rikeste aldri har blitt så mye rikere på ett år. Og aldri har vi hatt så mange milliardærer heller.De største vinnerne (formuesøkning i mill. kr.): De største taperne (formuesreduksjon i mill. kr.): Marianne Heien Blystad, Harald Engh og Terje Mikalsen er blant navnene som forsvinner ut av listen denne gangen, mens Arne Blystad, Erling Lorentzen, Ivar Erik Tollefsen og Paal Hveem er blant årets rikeste nykommere.Hele oversikten finner du i Kapital nr. 16.