Etter børsens stengetid i går gikk Tandberg Television ut og fortalte om en skuffende utvikling i tredje kvartal 2006. Selskapet venter driftsinntekter på om lag 80 millioner dollar og et resultat før skatt på rundt syv millioner dollar. Det er svakere enn markedet har ventet, noe som har ført til at aksjen i dag straffes knallhardt på Oslo Børs.I skrivende stund omsettes aksjen for 54,25 kroner etter et kursfall på hele 39,55 prosent. I kroner og øre betyr det at 2,8 milliarder kroner har fordunstet etter de negative nyhetene. Teknologiselskapet har nå en markedsverdi på 4,4 milliarder kroner.
De største aksjonærene i Tandberg Television:
  • Svenske Handelsbanken Depot: 7,60 prosentSvenske Handelsbanken Depot: 7,60 prosent
  • Folketrygdfondet: 7,60 prosentFolketrygdfondet: 7,60 prosent
  • Fidelity Funds: 3,74 prosent
  • JPMorgan Chase Bank: 3,52 prosent
  • Goldman Sachs International: 3,07 prosent