Meglerhus om PA Resources

CAR ser flere triggere i PA Resources etter gårsdagens Didon 5-melding. Kursmålet vurderes.

Børs

PA Resources medte i går om vellykket boring på Didon-feltet i Tunisia, noe som sendte aksjen til topps på vinnerlisten. Meglerhuset CAR mener boringen representerer et gjennombrudd for selskapet.- Boringen av Didon #5 er på mange måter et gjennombrudd for selskapet. Brønnen vil mer enn doble selskapets produksjon, og selskapet beviser betydelig kompetanse i gjennomføringen av boringen. Det kan virke som om markedet mente boringen representerte vesentlig større risiko enn hva vi mener faktisk var tilfelle. Aksjens kraftige oppgang i går (+8,1%) mener vi støtter opp om dette synet. Det samme gjør det store spriket i analytikernes' kursmål (som strekker seg fra i overkant av 40 til nesten 70 kroner/aksje). Ved å nå levere som lovet mener vi følgelig selskapet vil få økt kredibilitet, og at mer av verdiene av selskapets andre prosjekter vil bli reflektert i aksjekursen, skriver CAR i en rapport idag.Meglerhuset mener det er en rekke triggere i PAR-aksjen, med reserveoppgraderingen som kommer innen utgangen av året som den viktigste. - Vi har imidlertid også store forhåpninger til kvartalspresentasjonen hvor vi tror det kan komme viktige oppdateringer om Didon-feltet og selskapets nyervervede interesser i Republikken Kongo, fortsetter meglerhuset.Kursmålet på 60 kroner beholdes inntil videre, men vil bli revurdert etter kvartalspresentasjonen 15. november.Kl. 10.06 viste PA Resources en oppgang på 1,81 prosent til 44,90 kroner.

Nyheter
Næringsliv