Analytiker anbefaler tre aksjer

Tallknuserne i Orion Securities trekker frem tre aksjer på Oslo Børs som forhåpentligvis vil stige i verdi.

Børs

I dagens rapport fra Orion Securities omtales følgende aksjer som dagens case:

  • Itera (4,50). Det norske IT-konsulentmarkedet er sterkt, og utsiktene er gode. Itera er kanskje det mest veldrevne selskapet innen denne bransjen. Ifølge ledelsen ventes den sterke organiske veksten å fortsette i overskuelig framtid samtidig som marginene vil være stabile eller stigende. (4,50). Det norske IT-konsulentmarkedet er sterkt, og utsiktene er gode. Itera er kanskje det mest veldrevne selskapet innen denne bransjen. Ifølge ledelsen ventes den sterke organiske veksten å fortsette i overskuelig framtid samtidig som marginene vil være stabile eller stigende.
  • Olav Thon (686,00). Ifølge eiendomsmeglere har leiene i kontormarkedet i Oslo steget rekordmye det siste halve året. Høyt privat forbruk gir en positiv utvikling i leieinntektene fra kjøpesentre også. Dette er godt nytt for Olav Thon-aksjen som på tross av stigende leier og fallende langsiktig rentenivå har gått sidelengs det siste halve året. (686,00). Ifølge eiendomsmeglere har leiene i kontormarkedet i Oslo steget rekordmye det siste halve året. Høyt privat forbruk gir en positiv utvikling i leieinntektene fra kjøpesentre også. Dette er godt nytt for Olav Thon-aksjen som på tross av stigende leier og fallende langsiktig rentenivå har gått sidelengs det siste halve året.
  • SAS (95,25). Påtroppende leder i SAS, Mats Jansson, kjøpte 9. november aksjer i eget selskap for nesten SEK 5 mill til kurs SEK 105,78. Dette er godt nytt da all empiri viser at man har oddsene på sin side om man sitter på samme side av bordet som innsiderne. Videre arbeider SAS med å spinne av hotellene i et eget børsnotert selskap, og oppnås en god pris, vil det være en kurstrigger. (95,25). Påtroppende leder i SAS, Mats Jansson, kjøpte 9. november aksjer i eget selskap for nesten SEK 5 mill til kurs SEK 105,78. Dette er godt nytt da all empiri viser at man har oddsene på sin side om man sitter på samme side av bordet som innsiderne. Videre arbeider SAS med å spinne av hotellene i et eget børsnotert selskap, og oppnås en god pris, vil det være en kurstrigger.

Nyheter
Næringsliv