Analytiker tviler på Expert-bud

- De hadde lagt inn bud på hele selskapet med en gang dersom de hadde ønsket hele selskapet, sier analytiker i forbindelse med dagens Expert-kjøp.

Børs

I dag ble det kjent at A. Wilhelmsen Capital kjøper en aksjepost tilsvarende 21,4 prosent i Expert fra Rasmussengruppen. Ny eierandel er 26,7 prosent. I dag ble det kjent at A. Wilhelmsen Capital kjøper en aksjepost tilsvarende 21,4 prosent i Expert fra Rasmussengruppen. Ny eierandel er 26,7 prosent. Ifølge administrerende direktør Jostein Devold i A. Wilhelmsen Capital har planer ikke om å ta Expert av børs.- Dersom A. Wilhelmsen Capital hadde planer om å kjøpe hele Expert selskapet så virker det merkelig å kjøpe posten fra Rasmussengruppen til en kurs på 100 kroner. Det tilsvarer jo rundt 10 kroner i premie i forhold til sluttkurs onsdag. Kursen dras opp i markedet til 96 kroner, og å komme med et bud på 100 kroner senere synes jeg høres litt merkelig ut. Hvis de skulle gå opp til 110 kroner på budet, så må de etterbetale penger til Rasmussengruppen. Derfor mener jeg at de hadde lagt inn bud på hele selskapet med en gang dersom de hadde ønsket hele selskapet, sier en analytiker til TDN Finans.Expert-aksjen stiger 3,9 prosent til 94 kroner.

Nyheter
Børs