Anbefaler salg av risikabel aksje

Analytiker Ole G. Stenhagen i SEB Enskilda mener tankratene er depressive. Investorer blir anbefalt å selge unna Frontline-aksjer.

Scanpix / Scanpix
Børs

Det er høy risiko i John Fredriksens selskap Frontline, mener SEB Enskilda. Det slås fast at ratene er elendige og at bedringen i 2010 henger i en tynn tråd. Det er høy risiko i John Fredriksens selskap Frontline, mener SEB Enskilda. Det slås fast at ratene er elendige og at bedringen i 2010 henger i en tynn tråd. Analytiker Ole G. Stenhagen i SEB Enskilda mener tankratene fortsatt er depressive. Han tror ratene vil falle til 55.000 dollar per dag i desember og januar.- Vår forklaring på det er at Opec vil begrense oljeeksporten for å gjenvinne kontroll over oljemarkedet. Det betyr ikke at Opec begrenser eksporten, men at Opec ikke aktivt matcher sesongmessige svingninger. Så langt har høsten blitt for mild for slike tiltak, skriver Stenhagen ifølge dn.no.- Men frem til Frontlines tredjekvartalstall og utbyttet er ute er det usannsynlig at aksjen vil kollapse. Det er vanskelig å forutse hvor lenge investorene vil vente og se på markedet. Vi vil imidlertid ikke sitte på aksjen når dette endrer seg, og vi gjentar var reduser-anbefaling, heter det i analysen.Frontline-topp Tor Olav Trøim trodde i sommer at VLCC-ratene ville stige til over 200.000 dollar per dag i fjerde kvartal.- Det er ikke allltid man får rett, sa Trøim til HegnarOnline tidligere i dag.

Nyheter
Næringsliv