Børsen ned med oljeprisen

Hovedindeksen åpnet relativt flatt i tidlig handel fredag, men med en oljepris under press ramler også hovedindeksen. Her er vinnere og tapere. (Oppdatert 09.55)

Børs

Varsel om mildvær i USA sender oljeprisen ned, og trekker nå Oslo Børs med i dragsuget. Så langt er hovedindeksen ned 0,6 prosent til 411,89 poeng.Hydro faller 0,5 prosent, mens Statoil er ned 0,67 prosent. Offshoreselskaper som Acergy og Subsea 7 er opp - hhv. 1,8 og 0,8 prosent. DNO er ned 1,6 prosent.Den store nyheten i sektoren i dag er at Saipem kan være i ferd med å lansere et bud på franske Technip.Jinhui markerer seg også positivt blant tungvekterne, med en oppgang på 0,4 prosent. I dag er det meldt om to aksjehandler i selskapet.Strompdal-favoritt Yara, som har vist positive takter etter kapitalmarkedsdagen før denne uken, faller 0,8 prosent til 126,50 kroner.Tyngst av tungvekterne er Fast, som faller 4,1 prosent. Ellers er Orkla, Frontline, Telenor og Storebrand ned 1,2-1,7 prosent.Relativt sett er Gyldendal største taper med et fall på 9,5 prosent til 285 kroner. Codfarmers og SeaBird er best med løft på tre posent.Det er omsatt verdipapirer for 1,5 milliarder kroner så langt.Her er relevante nyhetsinnslag på web-TVMer om det som skjer på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her .Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnlineHer finner du alle delindeksene på Oslo Børs .Alle aksjetipsene finner du her.De siste dagenes tekniske analyser.Ute i verden Slik går det på børsene i Europa .Slik gikk det på børsene i Asia i dag.

Nyheter
Børs