Børsoppgang i Asia

Asia-børsene steg fredag - med unntak av Japan. Slik gikk det (oppdatert).

Børs

De asiatiske børsene stiger fredag - med unntak av Japan. Nøkkelindeksene i India, Hong Kong og Singapore nærmer seg rekordnivåer etter at oljeprisen opplevde sitt største fall på et år.Eksportører som Canon, Li & Fung og Sony viste vei. Investorene spekulerer ifølge Bloomberg på at lavere energikostnader vil sette fart i forbruket.Singapore Airlines steg på spekulasjoner om billigere drivstoff, mens BHP Billiton og Sumitomo Metal Mining falt etter at kobberprisene falt til sitt laveste på fire måneder.I Japan faller Topix-indeksen og Nikkei-indeksen hhv. 0,32 og 0,22 prosent. Her er det spesielt energirelaterte aksjer som faller, anført av Mitsubishi og Inpex Holdings.Følg utviklingen på Asia-børsene her.Siste: Da Tokyo-børsen stengte var Nikkei ned 0,45 prosent til 16.091,73, mens Topix hadde slanket seg med 0,54 prosent til 1.573,54 poeng.

Nyheter
Børs